У зв'язку з бойовими діями та наближенням фронту до Покровська необхідність переїзду у більш безпечне місце дедалі актуальніша. Для збереження свого життя та своїх рідних необхідно евакуюватися. І це – основна тема зустрічей зі старшими будинків, що стартували сьогодні. Які є пропозиції та напрямки щодо евакуації – у сюжеті ТК "Орбіта".

Присутнім нагадали, що з Покровська щоденно курсує потяг до Львова, який їде через Дніпро. Старшим роздали інформаційні листівки, надали всі необхідні для евакуації номери гарячих ліній. Покровчани ж цікавились умовами, які будуть у місцях організованого переїзду.

"У 2022 році нас евакуювали й ми знали, куди їдемо. Нас годували, був санвузол – більш менш нормальні умови. Тоді були фотографії й ми знали, куди їдемо. Зараз цього не має й ми тільки бачимо, як звідси відправляють, а що далі – невідомо", — поцікавилась мешканка Покровська.

За словами заступника Поровського міського голови Миколи Шабельника, громадян, які організовано евакуюються, зустрічають представники місцевих органів влади й всім пропонують розміщення в облаштованих приміщеннях.

"Це гуртожитки, дома відпочинку та інші соціальні структури, які знаходяться в сільській місцевості, а також надаються будинки", – відповів Микола Шабельник.

Подібні зустрічі проходитимуть регулярно. Керівництво громади зустрічатиметься зі старшими будинків, аби надати всю необхідну інформацію та відповісти на питання щодо евакуації.

Детальніше – в сюжеті ТК "Орбіта".


Раніше Pokrovsk24.news повідомляв номери телефонів для бажаючих евакуюватися із Покровська