У Покровську відбулося засідання комісії, яка розглядала питання надання допомоги деревиною окремим категоріям місцевих жителів для проходження зимового періоду 2024-2025 років. Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

На порядку денному було розглянуто три пункти.

Основними змінами стало зниження вікового порогу отримувачів твердого палива з 75 до 70 років.

Крім того, комісія встановила, що у випадку відсутності централізованого, газового чи електроопалення, кожному домогосподарству з пічним опаленням надаватиметься 3 складометри (2 кубометри) деревини.

Завершення засідання було присвячено розгляду заяв на отримання палива. Наталія Іваньо, заступниця начальника військової адміністрації, повідомила, що вони отримали 193 заяви, всі з яких було затверджено комісією. Серед них 11 заяв від учасників бойових дій, 6 від родин загиблих чи зниклих безвісти захисників, а також 48 заяв від осіб з інвалідністю та родин з дітьми-інвалідами.

Затверджено також 95 заяв від осіб віком 70 років і старших з непрацездатними чи не проживаючими членами сім'ї, 10 власників пошкоджених будинків з пічним опаленням, а також 5 одиноких батьків, 11 багатодітних сімей і 7 родин, які виховують дітей з інвалідністю.

Затверджений комісією список отримувачів твердого палива буде передано до КП «Багатогалузеве комунальне підприємство», які й доставлять деревину до мешканців громади. 

За словами заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо, загалом за цією програмою допомогу у вигляді деревини паливної погодили для отримання 380 родинам.

«Ми розуміємо, наскільки важливо забезпечити тепло у домівках наших громадян. Дрова для опалення допоможуть багатьом родинам пройти зимовий період без додаткових турбот та фінансових затрат. Ми будемо продовжувати робити все можливе для підтримки наших мешканців, особливо тих, хто опинився у скрутному становищі через війну», — зазначила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що 6 червня в Покровській ТГ відновлять централізовану подачу води