Покровське управління соцзахисту населення відновило прийом громадян. Про це повідомили у міській військовій адміністрації.

За словами фахівців, згідно з графіком продовжуються виїзні прийоми  по всій території Покровської громади. Соцпрацівники опікуються людьми, які опинились у складних життєвих обставинах або за станом здоров'я не можуть самостійно відвідати Управління. 

"Левова частка відвідувачів – ВПО з прифронтових територій: люди реєструються за всіма державними програми та звертаються щодо призначення соціальних послуг", - додають у МВА

Також серед жителів є великий попит на місцеві соціальні програми.


"Це допомога і родинам загиблих, і в разі пошкодження житла. Ми працюємо з міжнародними організаціями, тому маємо змогу надати фінансову допомогу жителям, у яких зруйноване житло. Ми працюємо разом, щоб нікого не залишити сам на сам з бідою", – розповіла начальниця УСЗН Ірина Бонзюх.

Зазначається, що у Покровську на реалізацію соціальних програм виділено 16 мільйонів гривень. Серед таких – оздоровлення дітей пільгових категорій, чергова група яких зараз відпочиває в Закарпатті.

Також прийнята програма з оздоровлення матерів та дітей з родин загиблих. Продовжується розширення соціальних пільг з надання соціально-побутових послуг.


Не зважаючи на обстріли та загострення безпекової ситуації, робота Управління продовжується. Активно запроваджуються та фінансуються місцеві програми, щоб підтримати та покращити життя громадян. 

 "Найдієвіша – це Програма соціально-економічного розвитку Покровська. Також діє програма матеріальної допомоги за рахунок коштів місцевого бюджету, яка користується дуже великим попитом серед населення", - додають у міській військовій адміністрації.

  

У громаді також діє ще одна програма "Покровськ - територія підтримки", згідно з якою відбувається інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Покровську ТГ.

Крім того, існує і працює програма підтримки Захисників та Захисниць України, а також ветеранів війни.

ВПО та жителі Покровської громади можуть отримати консультацію із зазначених питань в УСЗН за телефонами: 0953999055, 0993238999.

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що у Покровську розподілили одноразову фінансову допомогу окремим категоріям громадян за рахунок коштів місцевого бюджету.