В Покровську пройшла церемонія вручення нагород переможцям третього науково-дослідницького конкурсу «Чомусик». Цей захід організовано з метою стимулювання наукових, теоретичних, творчих і пізнавальних навичок серед шкільної молоді. Детальніше розповіли кореспонденти ТК «Орбіта».

«Конкурс був започаткований Центром професійного розвитку за підтримки відділу освіти. Ми його проводимо з 2021 року. Номінацій всього чотири, але серед третіх і четвертих класів: гуманітарні дисципліни, природничі дисципліни, технічні дисципліни і науковий проект», – розповіла директорка КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ольга Лойко.

У поточному році до участі в конкурсі залучили 60 учнів з 16 освітніх установ Покровської громади. Члени журі поділилися враженнями, відзначивши високий інтерес до ознайомлення з науковими проєктами, представленими юними дослідниками.

«Роботи були дійсно гарні, цікаві, а іноді – просто неймовірні. Ми дивувалися, як діти можуть таке створити. Я була в журі природничих дисциплін четвертого класу, і от переможець – хлопчик, який запропонував, що робити зі сміттям в нашому місті. Це було настільки круто, настільки покроково», – розповіла Ольга Лойко.

Переможці та лауреати конкурсу були нагороджені грамотами та пам'ятними подарунками, а наставники учасників отримали подяки за свою працю.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

" target="_blank">Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Пв Покровську проходить оновлення бібліотечного фонду.