З нагоди Міжнародного дня боротьби за права жінок мешканок Покровської громади відзначили почесними грамотами.Про це повідомляють в Покровській МВА.

Під час заходу були відзначені не лише жінки-військовослужбовиці за їхню самовідданість та героїзм на фронті, але й працівниці комунальних установ, медикині, вчительки та виховательки, а також голови квартальних комітетів та працівниці Покровської міської ради та військової адміністрації, які роблять великий внесок у розвиток та підтримку місцевої громади.

"Сьогодні, я б назвав це свято — Міжнародний день української жінки. Зараз поясню чому. Ви є нащадки цариці і княгині Агати Київської, яка правила Англією, княгині Анни, яка правила Францією, княгині Ольги, а також Роксолани. Наші жінки завжди правили Європою. Але московська навала весь час намагалася відібрати в нас історію: нас морили голодом, нас вбивали і зараз в черговий раз намагаються знищити. Втім, українському роду нема переводу. Тому що українська жінка, це не просто вродлива красуня і берегиня роду. Сьогодні наші жінки поруч з чоловіками боронять нашу державу. Низький уклін усім вам. Також я вдячний всім жінкам, які залишилися в громаді на місцях та продовжують працювати. Нехай цей рік буде для України переможним. Всім зичу бути здоровими, нехай ви та ваші рідні будуть щасливими. Зі святом вас! Слава Україні!», — зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Жінки отримали заслужені нагороди, подяки та почесні грамоти за свою невтомну працю та відданість своїй справі.

"Сьогодні особливий день і особливе свято. Це свято перемоги над стереотипом, що жінки – це «слабка стать». Це точно не так. Жінки чуйні, милі, добрі, але точно не слабкі. Сьогодні вони зі зброєю в руках захищають нашу країну від ворога, займають керівні посади, служать в поліції, волонтерять, підкорюють світові спортивні арени. Бажаю, щоб ця весна для кожної з вас була мирною і теплою! Майбутнє світлим та переможним! А щастя - справжнім і безмежним!» — привітав присутніх жінок заступник очільника громади Микола Шабельник.

Також в Покровській МВА додають: велична та неперевершена сила української жінки здатна на неймовірні дії у будь-якій сфері життя. Її сила, мужність та відданість завжди слугували прикладом для наступних поколінь та є фундаментом національної гідності та самовизначення.