На Донеччині тривалий час тримається тепла погода. Тому зараз для водіїв настала гаряча пора. Більшість керманичів поспішають замінити зимову гуму на літню.

Юрій працює шиномонтажником у Покровську. Каже, що зараз у місті "перевзути" автівку водіям обійдеться від 500 гривень.  Вартість залежить від типу автомобіля, розміру дисків та коліс.  

"Чим більше радіус , тим важче з ним працювати. Тому і вартість робіт збільшується. Але також їздити довго на зимовій гумі я не рекомендую, бо своєчасна заміна шин відповідно сезону збільшує термін  її експлуатації. Більшість водіїв "перевзувається" з квітня. Якщо диски металеві, то можна впоратись і за сорок хвилин. Якщо легкосплавні, то на заміну піде десь година ", - додає пан Юрій.  


Зараз приїжджають в основному легковики. Однак, покровські водії звератються не лише для заміни гуми, але й ремонту коліс. Все через поганий стан доріг у місті, додає майстер.

У Покровську на деяких шиномонтажних майстернях черги вже розписані на декілька тижнів вперед, про це Рokrovsk24.news розповіли співробітники станцій технічного обслуговування.

Проте, деякі фахівці також приймають водіїв в порядку "живої" черги. Все залежить від напливу клієнтів.

В Україні поліцейські не карають автовласників за несвоєчасну заміну шин. Є лише штраф 340 гривень за їзду на "лисій" гумі.