У Покровську вдалося частково відновити очні заняття із школярами та вихованцями дитсадків. Можливим це стало завдяки компанії «Метінвест», яка профінансувала облаштування шести укриттів. Два таких об’єкти, приведення до ладу яких закінчили нещодавно, оглянув операційний директор Метінвест Холдингу Олександр Мироненко. Про це повідомляє ТК "Орбіта".

Укриття наповненні найнеобхіднішими меблями та шкільним обладнанням, сантехнікою для дітей та дорослих. Приміщення мають по два виходи. Аби результати були такими, проведено комплекс ремонтних робіт.

Облаштовані укриття так, аби бути максимально автономними. Тут є генератори, насосні станції та накопичувальні ємності для води. В компанії "Метінвест" переконані, що укриття - надважлива справа для підростаючого покоління Донеччини.


"Онлайн - це дуже добре спілкування, дуже добре навчання, але це не замінить того, коли діти мають змогу безпосередньо очі в очі спілкуватися з викладачем, з вихователем та спілкуватися між собою. Тому що, на мій погляд, це біль важливо, та дає більш можливостей для навчального процесу " , - розповідає операційний директор Метінвест Холдингу Олександр Мироненко

В укриттях почергово організовують уроки та інші заходи для дітей різного віку за згоди батьків. Графік занять розписано на кожен день.

Місцеві можновладці зазначають результати співпраці з соціально відповідальним бізнесом важливі для всієї громади.

"Хочу подякувати компанії "Метінвест", соціально відповідальному бізнесу, якій знаходиться на території Покровської громади за те, що вони завжди нам допомагають і завжди протягують руку допомоги і в плані розбудови якихось наших спільних соціальних проектів і в облаштуванні укриттів. Те що зараз нагальне, те що зараз дуже потрібно для дітей, для того щоб вони соціалізувалися і спілкувалися", - додає заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.


Облаштування укриттів дало змогу частково відновити позашкільну роботу та заняття для випускників із повторюванням матеріалу для НМТ. Проводять в них і психологічні заходи для дітей та батьків.

"Ворог наступає, але ми теж вживаємо заходів, ми приймаємо участь у будівлі фортифікацій додаткових навколо міста. Ми не опускаємо руки і продовжуємо працювати. І, на мій погляд, дуже важливо безпосередньо в місті облаштовувати безпечні умови, щоб були нормальні, теплі, чисті укриття, де зможуть перебувати на випадок якихось нештатних ситуацій і діти, і мешканці навколишніх будівель," - зазначив операційний директор Метінвест Холдингу Олександр Мироненко

Міська влада звернулася до компанії "Метінвест" з проханням облаштувати ще два такі укриття в закладах, де це можна зробити з огляду на інженерні особливості будівель і отримали згоду.