Жителям Покровської територіальної громади виділили більше одного мільйона гривень на одноразову матеріальну допомогу. Про це повідомили у МВА.

Зазначається, що кошти розподілили на засіданні спеціальної комісії. Зокрема, було розглянуто 35 заяв, що надійшли від жителів громади.

"Більшість звернень стосувалась надання матеріальної допомоги на лікування та відновлення після проведення оперативних втручань. Рішенням членів комісії кожному із заявників, а їх 20, було виділено від 5 до 50 тисяч гривень", - розповідають у Покровській міській військовій адміністрації.

Крім того, за даними відомства, ще 5 пакетів документів стосувались призначення матеріальної допомоги за зруйноване внаслідок обстрілу житло. Постраждалі отримають від 12,5 до 80 тисяч гривень. 

Ще 4 жителів громади звернулись за допомогою на лікування онкологічних захворювань. Вони отримають від 15 до 25 тисяч гривень.

50 тисяч гривень надали родині загиблого Захисника України  та двом сім’ям загиблих цивільних громадян внаслідок обстрілу: 2 особи отримають по 100 тисяч гривень. 

Ще одне звернення надійшло щодо надання допомоги у зв’язку з надзвичайною подією, а саме через пожежу. За цієї заявою родина мешканців Покровської громади отримає 30 тисяч гривень. 

"100 тисяч гривень призначено військовослужбовцю, якого було звільнено з полону, а також військовозобов’язаному, якого прийнято на службу до військових підрозділів ЗСУ за укладеним вперше контрактом на строк, не менше ніж 3 роки ", - зазначили у МВА.

 Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, як Покровська громада оговтується після ворожого удару.