На 16:00 внаслідок ракетного удару по  Покровську четверо цивільних загинуло, ще 40 осіб зазнали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості. Серед поранених троє дітей: двоє дівчат віком 11 і 12 років та 12-річний хлопець. Про це повідомляють в Донецькій обласній прокуратурі.

За даними відомства, попередньо, російські окупанти використали ракети «Іскандер-М».

В Покровській міській військовій адміністрації додаютьмедики роблять все можливе, щоб врятувати життя постраждалих і надати необхідну допомогу.

Очільник громади Сергій Добряк висловив глибокі співчуття родинам загиблих і запевнив, що міська влада надасть всю необхідну допомогу постраждалим.

Після повторних вибухів до Покровської клінічної лікарні інтенсивного лікування каретами швидкої допомоги були доставлені постраждалі з травмами різного ступеня тяжкості, серед яких три дитини: дівчинки 9, 12 та 13 років. Усім в екстреному режимі була надана невідкладна медична допомога.

 

Пацієнти з легкими травмами після огляду лікарів та надання першої медичної допомоги були відправлені на амбулаторне лікування. Більш важкі – переведені до різних відділень КЛІЛ, зокрема до хірургічного, неврологічного та відділення лицевої хірургії.

Наразі медичний персонал працює у посиленому режимі. До прийому постраждалих долучилися додаткові хірурги з міської лікарні та медики благодійної організації «Лікарі без кордонів», які активно допомагають в надзвичайних ситуаціях.

В поліції Донеччини повідомили, що крім цивільних, поранень зазнали троє правоохоронців, які прибули на допомогу людям одразу після першого удару.

За попередніми даними, пошкоджено щонайменше 18 цивільних об’єктів. Фіксація наслідків масованої атаки триває. Правоохоронці обходять оселі, приймають заяви від постраждалих і виявляють осіб, які потребують допомоги.

Зібрані поліцією докази буде передано до СБУ для проведення досудового розслідування. Попередня кваліфікація воєнного злочину рф – ч.2 ст. 432 ККУ (порушення законів та звичаїв війни).

Деталі - у відео поліції Донецької області. 

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що Фонд Ріната Ахметова готовий надати допомогу постраждалим у Покровську. Йдеться про:

— лікування;

— реабілітацію;

— психологічну допомогу.

Якщо вам або тим, кого ви знаєте, потрібна допомога, пишіть у месенджер Фонду  або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 800 509 001 (лінія працює з понеділка по п’ятницю з 9 до 18).