Протягом минулої доби, 20 липня, по Покровську та Першому Травня російські війська випустили 11 ракет із зенітно-ракетних комплексів «С-300», внаслідок чого було пошкоджено 9 будинків і 19 цивільних автомобілів. Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області. 


Загалом, поліція задокументувала 2652 удари по лінії фронту та житловому сектору Донеччини. Обстрілів зазнали міста Костянтинівка, Курахове, Лиман, Покровськ, Селидове, Сіверськ, Торецьк, Часів Яр, селища Дробишеве, Новоекономічне, Ямпіль, села Вовченка, Діброва, Зоря, Новий Комар, Олександро-Калинове, Перше Травня, Роздольне. 

Внаслідок обстрілу було пошкоджено 83 цивільних об'єкти, включно з 35 житловими будинками, освітніми закладами, підприємствами, адміністративними будівлями, магазинами, автозаправками, аптеками, а також транспортною та критичною інфраструктурою. Загалом було пошкоджено 25 автомобілів.

На Торецьк було скинуто 13 авіабомб типу «КАБ-250», місто також потерпіло від артилерійських обстрілів. Двоє мешканців отримали поранення, пошкоджено три багатоквартирні та шість приватних будинків, а також торгове приміщення та об'єкт транспортної інфраструктури.


По Лиману окупанти вдарили чотирма бомбами «КАБ-250» - поранили цивільну особу, пошкодили заклад освіти, офісне приміщення, аптеку та газопровід.

У Селидовому внаслідок удару дроном поранено мирного жителя, пошкоджено АЗС та цивільне авто.

В Ямполі артилерійські обстріли травмували одну особу, пошкоджено три приватні оселі.


У Часовому Яру двоє людей отримали поранення, ще один мешканець був поранений в Сіверську.

У Роздольному тройний авіаудар бомбами «КАБ-250» призвів до пошкодження 15 домівок і 5 автомобілів.

Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за статтею 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

З початку обов'язкової евакуації евакуйовано ще 81 людину, серед них 13 дітей. Загалом з початку евакуації було вивезено 177 148 осіб, включно з 21 082 дітьми та 7 119 особами з інвалідністю.