У Родинському Покровського району введено в експлуатацію нову свердловину для безкоштовного водопостачання місцевим жителям. Про це повідомили кореспонденти ТК «Орбіта».

Станом на літо 2024 року в Родинському проживає 6 400 місцевих жителів, а також 230 родин внутрішньо переміщених осіб, які знайшли там притулок. Місту потрібно від 2 000 до 2 700 кубічних метрів води на добу, а альтернативне джерело зараз може давати мешканцям не більше 700 кубометрів на добу. 

Дефіцит води було вирішено перекрити бурінням свердловин загального користування.

«Наразі виконано буріння 3 свердловин по трьох адресам. Це свердловини глибиною від 44 до 56 метрів. Дебіт у свердловин не великий, тому що в нашому регіоні взагалі немає водоносних шарів – близько 3 - 5 метрів кубічних на годину», – пояснив виконуючий обов'язки директора КП «Покровськводоканал» Максим Вакуленко.

Дебіт свердловини – кількість рідини, що надходить на поверхню за одиницю часу при зниженні рівня у свердловині на 1 м.

Навколо нових свердловин у Родинському обіцяють незабаром влаштувати територію. Хоча зі свердловин можна набрати лише технічну воду, у Родинському є також місця для отримання питної води.

«У нас є дві локації, де видається безкоштовна питна вода: водонапірна вежа та будинок молитви, де волонтери встановили систему очищування води», – розповіла начальниця відділу управління Родинським старостинським округом Ганна Мосейчук.

Облаштування громадських свердловин у Родинському це частина запланованих робіт із забезпечення мешканців громади водою.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

" target="_blank">

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, куди 29 червня доставлять безкоштовну питну воду у Покровській громаді