7 березня о 00:20 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу в 5-поверховому житловому будинку у місті Селидове Покровського району. Про це повідомляють в ДСНС.

На місце події були направлені рятувальники 13 державного пожежно-рятувального загону. По прибуттю на місце виклику рятувальники встановили, що відбувається горіння квартири на третьому поверсі будинку.

У ході розвідки та гасіння пожежі надзвичайники виявили в кімнаті квартири тіла чоловіка та жінки (анкетні дані уточнюються). О 00:54 пожежу локалізували, а о 01:38 ліквідували.

Ймовірна причина пожежі - необережне поводження з вогнем, остаточна причина наразі встановлюється відповідними фахівцями.

Щоб запобігти виникненню пожежі у власному помешканні, рятувальники  радять дотримуватись певних правил пожежної безпеки:

- не паліть у ліжку;

- слідкуйте за станом та справністю електромережі;

- у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі тощо;

- не залишайте дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками, запальничками та іншими небезпечними побутовими предметами;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

- не використовуйте неякісні, саморобні та несертифіковані побутові електроприлади.


За минулу добу рятувальники залучались до ліквідації 13 пожеж на території області. Вчора о 09:39 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу на території приватного домоволодіння в с. Василівка Краматорського району.


На місце події прибули рятувальники 12 державного пожежно-рятувального загону, які встановили, що відбувається горіння гаража на території приватного домоволодіння. Надзвичайники ліквідували загоряння о 10:17 на площі 20 кв. м.