Українським військовослужбовцям, які отримали поранення на фронті, передбачено п'ять видів грошової допомоги. Про це повідомили у Харківському територіальному центру комплектації та соціальної підтримки. 

Українські військовослужбовці, які отримали поранення під час бойових дій, мають право на наступні види фінансової підтримки:

  1. Щомісячне грошове забезпечення за останньою займаною посадою перед отриманням поранення, контузії, травми чи каліцтва.
  2. Додаткова винагорода — щомісячна виплата у розмірі 100 000 грн за поранення, пов’язане з захистом Батьківщини, протягом усього періоду лікування у стаціонарі або відпустки для лікування після тяжкого поранення.
  3. Одноразова грошова допомога — компенсація за будь-яке ушкодження здоров’я, що призвело до втрати працездатності або інвалідності, отримане при захисті Батьківщини або виконанні військових обов’язків.
  4. Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань — щорічна виплата, що дорівнює одному місячному грошовому забезпеченню.
  5. Грошова допомога для оздоровлення — річна виплата, що дорівнює одному місячному грошовому забезпеченню, незалежно від інших видів матеріальної допомоги.

Командування ЗСУ створило сайт «Турбота про військовослужбовця», який надає важливі ресурси та інформацію для військових. На сайті можна знайти:

  • Зразки необхідних документів та рапортів;
  • Корисні поради для бойових медиків;
  • Навчальні матеріали з тактичної медицини;
  • Відповіді на актуальні питання, що стосуються ситуацій поранення.

Сервіс доступний за посиланням

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що військові частини тепер можуть мобілізовувати добровольців без залучення ТЦК