На Вінниччині облаштували модульні будиночки для ВПО з інвалідністю. Про це повідомляють в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Будиночки як благодійну допомогу надало Міністерство закордонних справ Чехії через Посольство Чеської Республіки в Україні. Така потреба виникла у звʼязку з евакуацією із прифронтових територій осіб, які потребують постійного догляду", - йдеться в повідомленні.

Наразі у будиночках, облаштованих у 28 блоках, є 40 вільних місць. Персонал інтернату досвідчений і знає, як надавати допомогу людям з інвалідністю.

Тут буде окремий цілодобовий медсестринський пост для догляду за клієнтами закладу.

У комплексі створено комфортні умови для проживання: облаштовано світлі кімнати, є вітальня, кухня, три санвузли, забезпечено електроопалення.

Готові модульні будиночки у селищі Вороновиця оглянув Посол Чеської Республіки в Україні Радек Пех. За його словами, це гарний приклад спільної роботи та чеської підтримки України.

Підготовчі роботи виконала Вінницька ОВА. За рахунок коштів обласного бюджету було підведено комунікації.

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що соціальний бізнес допоміг оновити реабілітаційне відділення в Покровській клінічній лікарні інтенсивного лікування.