Дмитро Осіпов, студент ЗОШ №9 у Покровській міській раді, розробив інноваційний програмно-апаратний комплекс під назвою «HOLOSCHOOL». Цей голографічно-мультимедійний асистент був відзначений на Міжнародному шоу винаходів, де Дмитро здобув срібну медаль. Як пояснили у Покровській міській військовій адміністрації, комплекс призначений для полегшення навчального процесу як для викладачів, так і для учнів.

У жовтні у Варшаві пройшов «International Warsaw Inventions Show 2022», визначна щорічна подія, яка збирає молодих винахідників з усіх куточків світу. Ця виставка вважається однією з наймасштабніших винахідницьких заходів у Європі, де талановиті розробники презентують свої новаторські проєкти перед міжнародною аудиторією, обмінюються досвідом та здобувають цінні поради щодо вдосконалення своїх розробок.

На Міжнародному шоу винаходів у Варшаві представники різних країн, таких як Саудівська Аравія, Хорватія, Єгипет, Канада, Малайзія, Корея та Велика Британія, демонстрували свої наукові та технологічні досягнення. Серед учасників був і Дмитро Осіпов, молодий представник з Покровської громади України, який презентував свої винаходи на цій престижній міжнародній арені.

«HOLOSCHOOL» — голографічно-мультимедійний асистент вчителя, який складається з великого екрана, ноутбука, одноплатного комп’ютера Raspberry Pi та коробки з призмою,- розповідає автор проєкту Дмитро Осіпов. - Два останні елементи допомагають відтворити голограму. Працює це в такий спосіб: з ноутбука вчитель/-ка може вивести презентацію на екран, керувати її елементами та створювати з них голограму, яку бачимо в коробці з призмою. Але поки це лише прототип, пілотний варіант».

Роботою мультимедійного асистента вчителя Дмитро зацікавився ще в 8-му класі. Опісля дізнавався у педагогів, як воно працює та чи можливо це зробити. Відтоді й почав працювати над проєктом, робота над яким тривала близько 10 місяців. Спершу учень ЗОШ №9 описав ідею, зробив план, пізніше знайшов обладнання, запрограмував його та тестував.

«Це лише прототип, тож робота над проєктом ще триває. Хочу вдосконалити інтерфейс для вчителів і додати аудіосупровід. Поки тільки думаю про стартап із цим проєктом, адже планую ще взяти участь в інших конкурсах», – зазначив переможець «International Warsaw Inventions Show 2022» Дмитро Осіпов.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Покровську вручили планшети випускникам шкіл, які здобули 200 балів на НМТ.