За новим законопроєктом, уряд України планує підвищення військового збору, а також деяких інших податків, щоб збільшити надходження до державного бюджету. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. 

Уряд України пропонує підвищити військовий збір з 1,5% до 5% для фізичних осіб-підприємців (ФОПів) першої, другої, та четвертої груп. Ця ставка буде застосовуватись до двох мінімальних заробітних плат. Для ФОПів третьої групи встановлюється збір у розмірі 1% від доходу. Щодо юридичних осіб, запропоновано встановити військовий збір у розмірі 1% від усіх видів доходів, який буде стосуватися як платників податку на прибуток, так і платників єдиного податку третьої та четвертої груп.

Запроваджуються окремі ставки військового збору на продаж ювелірних товарів (30%), придбання банківських металів (5%), придбання автомобілів, що підлягають першій державній реєстрації (15%), постачання мобільних послуг (5%), продаж нерухомості фізособами (5%).

Вводиться ПДВ на імпортні посилки у розмірі до 150 євро (за винятком поштових відправлень вартістю до 45 євро, якщо їх надсилають одержувачу без оплати і вони не призначені для продажу).

Вводиться акциз на мінеральні, газовані води з додаванням цукру та інших підсолоджувальних або ароматичних речовин за ставкою 0,1 євро за літр.

Також вводяться щомісячні авансові внески з податку на прибуток для платників, які займаються роздрібною торгівлею пальним. Він становитиме 0,5 мінімальної зарплати з розрахунку на кубічний метр резервуарів для зберігання пального.

Очікується, що  ухвалення законопроєкту має принести державі 140 млрд грн.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що з 1 вересня в Україні зростуть ціни на бензин