В ніч з суботи на неділю, 31 березня, Україна переходить на літний час. Українцям потрібно буде перевести годинники на одну годину вперед. 

Навіщо потрібне переведення на літній час

Літній час - це час, який вводиться на літній період. Це робиться навесні з метою більш ефективного використання денного світла та зменшення витрат на освітлення. Також перехід на літній час сприяє кращій синхронізації часу з іншими країнами.

Україна переходить на літній час у останню неділю березня. Переведення годинників призначено на вихідний, щоб люди мали додатковий день для адаптації до зміни часу. Більшість сучасних пристроїв, таких як комп'ютери та смартфони, перейдуть на новий час автоматично, але старі телефони та механічні годинники доведеться переводити вручну.

Перехід на літній час вважається складнішим порівняно з переходом на зимовий, і в обох випадках це може негативно позначитися на здоров'ї через порушення біоритмів організму. Після зміни часу на літній людям доводиться адаптуватися до ранішого пробудження та сну на годину.

Сьогодні деякі країни відмовляються від практики переведення годинників на літній час. Критики цієї практики аргументують, що в умовах сучасного різноманітного життєвого ритму така зміна часу більше не приносить значних переваг. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Покровську завершився опалювальний сезон