В Україні введено нову професію «Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб». Про це оголосив заступник Міністра у справах ветеранів України Максим Кушнір.

Цей крок має на меті забезпечити якісний професійний супровід ветеранів та ветеранок на їхньому шляху до адаптації в цивільному житті, а також підтримку членів їхніх сімей та сімей загиблих військових. 

«Усі потреби, що виникають у ветеранів та ветеранок у рамках переходу від військової служби до цивільного життя, мають знаходити професійну підтримку та допомогу, яка може бути забезпечена саме таким фахівцем із супроводу. Насамперед ідеться про індивідуальний фаховий супровід, спрямований на допомогу нашим Захисникам і Захисницям в отриманні ними, зокрема, реабілітаційних, психологічних, освітніх та інших послуг», – зазначив Максим Кушнір.

Фахівець із супроводу надаватиме ветеранам війни та демобілізованим особам консультації про:

  • доступні можливості;
  • права та гарантії;
  • пільги;
  • реабілітацію;
  • оформлення документів;
  • публічних, соціальних, освітніх, психологічних та інших послуг.

У Міністерстві у справах ветеранів повідомляють, що процес розробки стандарту для професії «Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб» був розпочатий минулого року. За цей час були визначені основні трудові функції, напрямки роботи та вимоги до кваліфікації працівників у цій сфері.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав про основні зміни, які настануть після введення в дію нового закону про посилення мобілізаційних заходів.