В застосунку "Дія" з'явилася нова функція, яка дозволяє одружуватися онлайн. Тепер користувачі можуть зробити пропозицію, подати заяву про шлюб та відсвяткувати весільну церемонію прямо в застосунку. Свідоцтво про шлюб автоматично з'являтиметься в електронному вигляді, повідомила пресслужба застосунку.

"Лише в Україні ви можете пройти повний цикл одруження — від подання заяви, шлюбу онлайн і до свідоцтва в застосунку. Більше не треба нікуди їздити, збирати документи, складати їх у файлик, щоб стати чоловіком та дружиною. Відтепер це кілька кліків у Дії.

Завдяки шлюбу онлайн військові та пари, які перебувають далеко одне від одного, зможуть одружитися попри обставини, відстань між містами або навіть країнами", – розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Аби одружитися в "Дії", треба:

- бути повнолітніми громадянами України;

- мати верифікований податковий номер;

- мати ID-картку чи закордонний паспорт у "Дії";

- не перебувати в іншому шлюбі;

- якщо розлучені – мати про це дані в реєстрі ДРАЦС.

Сповіщення про пропозицію прийде партнеру чи партнерці в обраному застосунку. Відповісти на нього треба протягом 14 днів. Омріяним "Так" можна поділитися із друзями у соцмережах.

Щоб скористатися послугою, слід:

- оновити "Дію", зайти у "Сервіси" і вибрати "Шлюб онлайн";

- натиснути "Зробити пропозицію" та надіслати сповіщення партнеру/партнерці на зручний месенджер;

- він/вона має відповісти на нього протягом 14 днів;

- після згоди слід протягом 12 годин надати свої дані для заяви;

- система запропонує вільні дати – найближчі для церемонії будуть за 5 днів.

Якщо вам знадобиться скасувати заяву про шлюб, це можна зробити через застосунок "Дія". Також, під час реєстрації шлюбу ви можете вирішити, чи зберігати своє прізвище, взяти прізвище партнера чи обрати подвійне прізвище.

В день весілля вам потрібно буде перейти за посиланням у застосунку на онлайн-церемонію, яка триватиме до 30 хвилин. Цифрове свідоцтво про шлюб з'явиться в "Дії" протягом доби після церемонії. Ви також можете замовити фізичну копію свідоцтва через "Укрпошту" або отримати її в відділенні.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як працює програма "Національний кешбек".