Щоб забезпечити доступ до лікарських засобів у відділених районах Донецької області, з лютого цього року запущено пілотний проєкт «Укрпошта аптека». Детальніше розповіли журналісти ТК «Орбіта».

«Таким чином мешканці нашої області зможуть отримати ліки в усіх поштових відділеннях "Укрпошти" з безкоштовною доставкою. Також було узгоджено, що ціни на ліки будуть нижчі за аптечні пункти, які розташовані в нашій області», – прокоментував ініціативу заступник голови Донецької ОДА Олександр Шевченко. 

Доставка ліків безоплатна та здійснюється послугою «Укрпошта-експрес». Тобто до 3 днів препарати мають дійти до стаціонарного відділення. На сьогодні в Донецькій області функціонують 86 стаціонарних та 16 пересувних відділень «Укрпошти».

«Якщо потрібно якнайшвидше забрати ці лікарські засоби, можна їх замовляти безпосередньо у відділення стаціонарне й самому приїхати забрати», – додав Олександр Шевченко.

Замовити препарати можна за телефоном: 0-800-300-545. Далі дотримуйтесь підказок у головному меню. Наразі до замовлення доступні майже 12 тисяч найменувань ліків – як без рецептурні, так й ті, що відпускаються за рецептом.

«Для замовлення рецептурних препаратів або препаратів за програмою "Доступні ліки" треба зазначити 16 цифр електронного рецепта та додатково 4 цифри його погашення», – пояснив заступник голови Донецької ОДА.

Для перевірки правильності комплектації замовлення передбачений огляд вмісту посилки під час її вручення. Розрахунок здійснюється за фактом отримання ліків безпосередньо в приміщенні або мобільному пункті «Укрпошти». 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».