Укрпошта інтегрувала новітні технології у процес мобілізації, розпочавши з цього тижня автоматизовану відправку повісток військовозобов'язаним. Відтепер, повістки створюються в електронному форматі, підписуються за допомогою цифрового підпису керівників територіальних центрів комплектації та відсилаються за адресами проживання військовозобов'язаних. Про це пише Ukrmilitary.com.

У вівторок, 17 вересня, вперше відбулася централізована відправка електронних повісток через систему Укрпошти. Повістки, електронно підписані керівниками всіх територіальних центрів комплектації, були автоматично передані на сервери Укрпошти.

У перші дні після запуску системи Укрпошта обробила приблизно 6 тисяч таких повісток. Особливістю нововведення є те, що рішення про виклик військовозобов'язаних приймається централізовано, а не на рівні місцевих ТЦК.

Повістки, згенеровані Реєстром військовозобов'язаних і підписані електронними підписами начальників територіальних центрів комплектування ЗСУ, були роздруковані Укрпоштою і тепер надсилаються за домашніми адресами військовозобов'язаних рекомендованими поштовими відправленнями.

На явку до ТЦК надано 14 днів.

Нагадаємо, що така повістка вважається врученою у разі:

- отримання поштового відправлення особою;

- відмови отримати поштове відправлення;

- відсутності особи за адресою місця проживання, повідомленою цією особою ТЦК під час уточнення своїх облікових даних;

- відсутності особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси місця проживання.

У разі неявки за повісткою передбачена адміністративна відповідальність, при цьому порушників до ТЦК примусово доставлятиме поліція на підставі звернень відповідних ТЦК, в порядку визначеному статтями 259, 261 та 262 КУпАП.

У випадку не можливості доставити порушників до ТЦК, їх через суд позбавлятимуть права керування транспортними засобами до виконання або відкликання вимог територіальних центрів комплектування Збройних Сил України.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, хто з військовослужбовців може звільнитися з служби у 2024 році