Український уряд схвалив механізм розподілу фінансування для державної установи «Укрфінжитло» та програми «єОселя» на 2024 рік, виділивши на ці цілі майже 1,5 мільярда гривень.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що протягом року очікується надання близько 12 тисяч пільгових іпотечних кредитів. Він також вказав на те, що програма «єОселя» вже допомогла 7 600 українським сім'ям, серед яких переважно військовослужбовці та співробітники правоохоронних органів.

Іпотека під 3 та 7%

У Міністерстві економіки України також нагадали, що програма почала діяти в жовтні 2022 року. Пільгові кредити доступні для всіх громадян, які не мають свого житла або потребують покращення житлових умов.

Проте, залежно від категорії пропонують різні ставки іпотеки. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців вона складає 3% річних. Для інших  категорій  учасників бойових дій, ветеранів, ВПО та інших громадян ставка іпотеки становить 7%.

«Понад 7 600 українських родин отримали можливість придбати нове житло, взявши іпотечний кредит за програмою єОселя. Шість родин взяли кредити на купівлю приватного будинку, нагадаю, що така можливість з’явилась завдяки розширенню програми в кінці січня цього року. Ми бачимо значний попит на програму серед українців, лише минулого тижня кредити отримали майже 200 родин», – зазначила  заступниця Міністра економіки України Надія Бігун.