Дмитро та Наталя Поколенки - переселенці з Костянтинівки. 5 років тому у рідному місті розпочали виробництво сувенірної продукції у власній майстерні «WoodLike», позиціонуючи себе як «родинна майстерня».Про це повідомляють в Донецькій ОВА.

 

Після повномасштабного вторгнення підприємці переїхали до Києва. Родина знайшла великий приватний будинок, де можна одночасно і жити, і працювати, й облаштувала власну майстерню.

«WoodLike» почала працювати на другий день після переїзду. Серед асортименту товарів з’явились нові патріотичні позиції, однією з яких є Маріупольська тематика.

Дмитро завжди мріяв робити щось своїми руками. Так в один момент й було вирішено на заощадження купити лазерний верстат та виготовляти з нього перші сувеніри. Тематика, в першу чергу, пов’язана з культурою та історією Донецького регіону.

«Ми хотіли розвіяти міф, що Донеччина – це не тільки заводи та підприємства, а ще й важливий осередок культурної діяльності з великою історією», – каже Наталя.

Усього у майстерні наразі близько 80 найменувань різної продукції (магніти, аксесуари, канцелярське приладдя, новорічні прикраси, дерев’яні бокси, пазли, ігри для дитячого розвитку і багато іншого).

Одна з найпопулярніших розробок - мапа України, де поруч з кожною областю знаходиться візерунок української вишивки. 

Через п’ять місяців після релокації майстерня «WoodLike» змогла відновити довоєнні обсяги замовлень.

«Наші сувеніри поїхали до Швейцарії, а до того – в Канаду, Штати. За кордоном зараз шалений попит на українську продукцію, і як би то не було дивно - іноземці дуже часто замовляють мапу України», - з гордістю розповідає подружжя.

Дерев’яні сувеніри Поколенків вже є і в Європі.

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що переселенка з Донецька започаткувала ювелірну майстерню у Київській області.