Деякі українські підприємства незабаром планують скоротити штат працівників. Про це йдеться в результатах опитування Національного банку.

Зокрема, компанії, які працюють у секторі послуг, повідомили про перегляд своєї політики щодо найму співробітників. Згідно з даними, 79% з них не планують змінювати чисельність свого персоналу, тоді як 9% розглядають можливість прийому на роботу нових людей. Однак, приблизно 13% організацій заявили про наміри провести звільнення.

В Нацбанку відзначають, що кількість підприємств, які готуються скорочувати штат, майже у півтора раза більша, ніж тих, хто планує його розширювати.

В промисловому секторі спостерігається аналогічна тенденція: 8% підприємств мають намір прийняти на роботу нових співробітників, тоді як близько 15% планують проведення звільнень.

У сфері будівництва ситуація видається більш тривожною. Згідно з доповіддю Національного банку України, лише близько 5% компаній розглядають можливість найму нових працівників, у той час, як 19% будівельних компаній готуються до звільнень.

Торгівельний сектор став винятком, де плани по найму нових співробітників переважають наміри щодо звільнень – 6% проти 5%. Однак, як і в інших галузях, більшість торгових компаній, а саме 89%, не планують змінювати чисельність своїх працівників.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що ветерани та їхні родини можуть отримати грант на власну справу