Чергове засідання координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Покровській міській раді пройшло у Дніпрі. Як проходить робота з утвердження української національної ідентичності з мешканцями Донеччини – у сюжеті.

На засіданні озвучили шляхи реалізації регіональних та місцевих програм, методи та засоби. У центрі уваги – презентація опитування щодо національної ідентичності серед мешканців Покровської громади, яка розроблялась у Покровську. Воно передбачає анонімність та декілька блоків різних запитань. 

 

Усіх мешканців громади організатори закликають долучатися до проходження тесту. Результати організатори очікують отримати до Нового року. 

Молодь Покровської ТГ дуже активна та проводить чимало заходів з утвердження української ідентичності. Вони спрямовані на формування патріотично налаштованого покоління через 5 - 10 років. 

«Ми проводили майстер-класи, були дискусії, на яких ми розповідали, як Покровська громада працює над утвердженням української ідентичності. Також ми робимо автопробіги, встановлюємо пам'ятники Героям Небесної Сотні, вшановуємо полеглих Героїв, полеглих під час війни та безпосередньо допомагаємо армії», – розповів голова Покровської молодіжної ради Олександр Нестеренко.

Отож робота з утвердження української національної ідентичності з мешканцями Донеччини продовжується.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що цьогорічний покровський «ЛітFEST» залучив понад 50 поетів та письменників.