2 липня внаслідок обстрілу житлового сектору міста Селидове Покровського району виникла пожежа гаража на території приватного домоволодіння. Про це повідомили в ДСНС.

До місця події прибули рятувальники 63 державної пожежно-рятувальної частини та ліквідували загоряння на площі 15 кв. м. Водночас надзвичайники залучалися до ліквідації пожежі господарчої споруди, яка виникла через ворожий обстріл. Вогнеборці ліквідували загоряння на площі 10 квадратних метрів.

Крім того, у вівторок рятувальники отримали повідомлення про пожежу житлового будинку на території приватного домоволодіння, яка виникла внаслідок ворожого обстрілу села Сергіївка Покровського району.


На місце події прибули рятувальники Селидівського гарнізону та встановили, що відбувається горіння покрівлі та перекриття будинку. Під час гасіння пожежі розпочався повторний обстріл в безпосередній близькості від місця пожежі. Через загрозу життю та здоров'ю рятувальників гасіння пожежі було припинено.


Того ж дня ворог обстріляв місто Гірник Покровського району, один зі снарядів поцілив у приватний житловий будинок, внаслідок чого виникла пожежа. Вогнеборці 63 державної пожежно-рятувальної частини, які прибули на місце події, встановили, що відбувається горіння житлового будинку, гаража та господарчої споруди. Надзвичайкам знадобилося пів години аби ліквідувати пожежу на загальній площі 198 квадратних метрів.

Також впродовж минулої доби рятувальники ліквідували 13 пожеж на відкритій території, 3 з яких виникли внаслідок обстрілу. Вогнем знищено 23,1 гектарів сухої рослинності. Всього за добу окупанти 26 разів обстріляли населені пункти.