У прифронтовому Покровську волонтерка Дар'я Корх опікується покинутими тваринами.  Для них у місті відкрили притулок на околиці міста. Як передає Рokrovsk24.news, зараз тут більше 70 кішок і собак.

У кожного нелегка доля, здебільшого, їх покинули власні господарі. Другу домівку тваринки знайшли у покровських зоозахисників.

Дар'я за освітою бухгалтерка, однак любов до тварин переросла у професію. Весь свій час дівчина присвячує знедоленим тваринам. Допомагають волонтери і небайдужі люди. І так вже 10 років.

"З 2014 року ми займаємося порятунком тварин.  За весь час  через нас пройшло понад 1300 тварин, на даний момент в нас їх більше 70. В основному залишились ті, яких неможливо влаштувати: тваринки з інвалідністю або з якимись специфічними захворюваннями", - розповідає керівниця Покровського товариства захисту тварин Дар'я Корх.

Аманда ще маленькою потрапила під автівку. З чисельними травмами її врятували волонтери. Наразі для чарівної собаки шукають дім.  Вона гарна дівчина і відмінна охоронниця, зазначають зоозахисники.

Під час війни Дар'я з волонтерами допомагає військовим, які вивозять з "нуля" тварин,  далі їх розподіляють по Україні в інші притулки до більш безпечних місць. Адже залишити у Покровську всіх кішок і собак, яких покинули господарі, фізично просто неможливо.

Наприклад, маленького Юрка врятували з-під обстрілів. Цуценя лежало непритомним.

"Коли ми приїхали, то побачили, що у нього лапу було травмовано так, що дивитися було важко. Його ледве врятували, бо він втратив багато крові. Дякувати Богові, що одужав. Пройшло півтора місяці, він буде проходити карантин та їхати до Німеччини. Цю історію ми ще нікому не розповідали!" - ділиться ексклюзивом Дар'я.

Юрка назвали на честь сусіда, який допомагав опікуватися песиком.

Є в притулку і скалічені тварини, яким потрібний постійний догляд. 

Чарлі потрапив до притулку з травмами під час війни. Наразі пес рухається лише за допомогою візочка. У нього паралізовані кінцівки.

"У  Чарлі простріляний хребет, він пережив інсульт. На передні лапи підняли, він так і бігає на передніх лапах, але пес дуже смішний та веселий", - додають зоозахисники.

Тут проходять тимчасове утримання коти і собаки, а також післяопераційні та тяжкохворі тварини.

Притулок був в евакуації. Проте, довелось повернутись, аби надалі рятувати тварин в рідному Донбасі.

Однак, якщо фронт наблизиться, то волонтерам знов прийдеться виїжджати. Місце вже є. В Черкаській області облаштували будинок на кошти небайдужих людей.

З кормом теж допомагають. Наразі в притулку більш потрібні усілякі миючі засоби,  серветки, а ще -  пелюшки та підгузки для особливих тварин.

Але найголовніше - знайти люблячих господарів, зазначають волонтери.

"У нас дуже багато кішок і собак, які дуже красиві, звісно, вони стерилізовані та вакциновані. І їм дуже потрібні родини", - кажуть в притулку.

Тому в Покровському товаристві захисту тварин шукають відповідальних господарів для кішок і собак з нелегкою долею.