Зусиллями підрядників та ДСНС покрівлі пошкоджених будинків біля центральної площі відновлено. Як повідомляють в Покровській МВА, протягом минулого тижня у місті активно тривали роботи з ліквідації наслідків обстрілів, що стались 3 та 6 березня.

Для виконання ремонтних робіт комунальники використали 1754 листи OSB, 214 листів шиферу, 10 кг цвяхів, 10 куб. м бруса, 15  дощок, 17 балонів піни, 1200 кв. м тарпауліну та 15 000 од. саморізів по дереву. Крім того, мешканцям 5 домогосподарств було надано матеріали для самостійного усунення наслідків обстрілів.


«Бригади комунальних підприємств та установ міста листами OSB закрили вікна в багатоповерхових будинках м-ну "Південний". Відновили 244 вікна. Відділ освіти також закрив 60 вікон в навчальних закладах громади, які постраждали від обстрілу. До виконання робіт по ремонту покрівель багатоповерхових будинків по вул. Поштова залучено 10 працівників ДСНС. Велика подяка їм за допомогу", – зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель. 

Також активно проводиться обстеження та складання актів пошкоджених або зруйнованих будинків. Лише за минулий тиждень було складено 43 акти візуального обстеження для визначення ступеня пошкодження житлових приміщень.

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що у Покровську ремонтують найбільш пошкоджені будинки після обстрілів. Лише з початку поточного року місто вже 13 разів потрапляло під ворожий вогонь окупантів.

За даними Покровської МВА, крім об’єктів критичної інфраструктури значних пошкоджень отримують житлові будинки, на відновлення яких місцевим комунальним службам потрібен певний час. Багатоповерхівка у одному з мікрорайонів, куди поцілив ворог 3 березня, на сьогодні є найбільш пошкодженою. Значних руйнувань зазнала покрівля будинку, площа якої становить понад 800 м2.

Наразі триває підготовка до робіт з перекриття обстежених покрівель. Вже було завезено 535 листів шиферу та 3 м³ деревини для двох постраждалих будинків. За сприятливих погодних умов планується розпочати та завершити роботи протягом декількох днів.

Також Рokrovsk24.news повідомляв, що до ліквідації обстрілів у Покровську долучаються і  рятувальники. Вони продовжують проводити відновлювальні роботи у місті після ракетних обстрілів. Зокрема, рятувальники проводять відновлювальні роботи у 4-поверховій будівлі педагогічного ліцею, яку було пошкоджено внаслідок обстрілу . За допомогою OSB плит було закрито 32 віконних блоки.

Крім того, надзвичайники проводять роботи з демонтажу аварійних і пошкоджених будівельних конструкцій на місці ворожого удару. Вночі 13 березня ворог завдав ракетного удару по місту Мирноград, внаслідок чого руйнувань зазнав п’ятиповерховий житловий будинок. Рятувальники надають допомогу постраждалим мешканцям та проводять роботи з демонтажу аварійних і пошкоджених будівельних конструкцій, аби забезпечити нормальні умови для життя. З початку робіт рятувальники розібрали 66 тонн будівельних конструкцій. Роботи тривають.

В Селидовому теж ліквідують наслідки обстрілів. Зафіксовано вже 59 пошкоджень цивільних об'єктів. За даними поліції Донецької області, ворог завдав по місту масованого удару, попередньо – із ЗРК «С-300». Одну приватну оселю зруйновано вщент прямим влучанням ракети. У момент вибуху всередині були двоє людей похилого віку. На місці працювали слідчо-оперативні групи, вибухотехніки та парамедики.

В ДСНС повідомляють, що внаслідок ракетного удару відбулося займання 2 приватних житлових будинків. Рятувальники 13 державного пожежно-рятувального загону ліквідували загоряння на загальній площі 680 кв.м. 

Гуманітарний штаб Селидівської міської військової адміністрації надає будматеріали мешканцям: OSB-листи, фанери, тарпаулін і рейки видають з матеріального резерву та резерву гумштабу, також БФ "Янголи Спасіння" доставив OSB-листи та тарпаулін від UNHCR Ukraine - Агентства ООН у справах біженців в Україні.

КП "Комунальник м.Селидове" допомагає у видачі будівельних матеріалів, забиває  вікна та очищає вулиці від каміння, землі, скла та уламків. До робіт залучено 6 одиниць техніки.

Всі служби працюють над ліквідацією наслідків ворожої атаки.

Pokrovsk24.news повідомляв, що сьогодні ворог атакував Селидове. За даними Донецької обласної прокуратури,  поранення отримали дві сестри 30 та 35 років. Жінок доставлено до лікарні з мінно-вибуховими травмами, саднами і забоями. Прокурори на місці вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.

Нагадаємо, що у Покровську комунальники усувають аварії після численних обстрілів. У центрі міста  внаслідок влучання ракети сталось руйнування водопровідної мережі. Від гідроудару та здригання ґрунту відбулося руйнування змонтованих сталевих труб. На усунення аварійної ситуації оперативно була направлена ремонтна бригада КП «Покровськводоканал».