У тексті Меморандуму, адресованому керівництву Міжнародного валютного фонду, українська влада вказує на намір поступово підвищувати комунальні тарифи для населення. Про це йдеться у тексті Меморандуму.

Зазначені реформи враховуватимуть нову методологію розрахунку тарифів в умовах війни. Заплановане підвищення також забезпечуватиме зовнішнє фінансування та прозору бюджетну підтримку державним енергетичним підприємствам.

«Як тільки війна закінчиться, буде потрібно поступове підвищення тарифів на газ та електроенергію з метою відшкодування витрат, з одночасним виділенням адекватних цільових ресурсів для захисту вразливих домогосподарств», — зазначається в Меморандумі.

Згідно Меморандумом, з 1 червня 2024 року тарифи на електроенергію для населення було збільшено на 64%. Це рішення спрямоване на наближення тарифів до рівнів окупності та адаптацію стимулів для ефективнішого використання електроенергії, особливо під час опалювального сезону. Меморандум передбачає добровільні зобов'язання української влади щодо вжиття заходів для стабілізації економіки та отримання фінансової підтримки від міжнародних партнерів.

Оновлений Меморандум із МВФ підписали президент України Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр фінансів Сергій Марченко та голова НБУ Андрій Пишний. 

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, скільки коштують генератори і акумулятори у Покровську