В Україні було випущено оновлення для застосунку "Повітряна тривога", яке тепер надає користувачам можливість отримувати розширену інформацію про потенційні загрози. Про це розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 29 лютого.

«Я не можу не сповістити людей про те, що з'явилася оновлена версія додатка «Повітряна тривога». Власне фахівцям Повітряних сил спільно з розробниками додатка вдалося розробити безпечний алгоритм, який дозволить отримати інформацію щодо регіону де ви знаходитеся», – розповів він.

За словами Юрія Ігната, у новій версії застосунку «Повітряна тривога» користувачі мають змогу вказати свій регіон, після чого отримують доступ до додаткової інформації про стан «підвищеної тривоги».

«Це коли вже входить в повітряний простір певний об'єкт і там буде звучати додаткова інформація», – додав він.

Для доступу до нових функцій, користувачам необхідно встановити останню версію програми та налаштувати її згідно зі своїми потребами. Однак, спікер Повітряних сил підкреслив, що "не варто на додаток розраховувати як на панацею".

«Треба теж дивитися на інші джерела інформації як-от наш Telegram-канал чи WhatsApp, де ми ведемо, треба теж дивитися на ці сповіщення», – зауважив він.