В Україні наразі діє військовий збір у розмірі 1,5% від доходів громадян. Однак, згідно з новими планами, його можуть збільшити. Додатково передбачається введення цього збору для фізичних осіб-підприємців (ФОПів) та юридичних осіб.

Таку інформацію надав голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, Данило Гетманцев, під час виступу в ефірі телемарафону «Єдині новини». Він підкреслив, що для фінансування армії необхідні додаткові кошти. Усього доходи державного бюджету планують збільшити на 44 млрд грн. 

«Мова йде про збільшення військового збору, ведення його для ФОП-ів, які сьогодні його не сплачують, для юридичних осіб, для певних видів операцій – з нерухомістю, ювелірними виробами тощо. Також є пропозиція ввести авансові платежі за автозаправні станції. Це комплекс пропозицій, які збирають ці 44 мільярди», – зазначив Данило Гетманцев.

Він підкреслив, що відповідний законопроєкт планують винести на розгляд депутатів у березні.

«Ми не бачимо потенціалу для економіки щодо істотного збільшення податків. Але з іншого боку ,питання в тому, якою є потреба армії для фінансування. Бо у нас йде мобілізація, Верховною Радою буде проголосовано за зміни до неї, є необхідність в закупівлі зброї», – говорить Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. 

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, що необхідно зробити ветерану, аби отримати власне житло або покращити житлові умови.