Ветерани отримають можливість виступити в ролі акторів та режисерів у проекті «Театр ветеранів». Ініціативу спільно запустили компанія «ТРО Медіа» та «Театр драматургів». Про це повідомив телеграм-канал «Ветеран».

Там зазначають, що ця творча діяльність стане важливою частиною реабілітації для колишніх військових, які пережили травматичний досвід. Участь у проекті дасть їм можливість навчитися створювати власні п’єси, грати на сцені та писати сценарії та оповідання, що є також можливістю професійного зростання та самовираження.

Навчання проведуть педагоги, задіяні у створення сучасних українських п’єс. Крім того, до проєкту долучать психологів, які будуть проводити терапію.

Щоб спробувати себе у театральному мистецтві, ветерани мають подати заявки до 10 травня. У підсумку буде сформовано групу з десяти учасників – її склад оголосять не пізніше 31 травня

Програма буде проходити у Києві з 10 червня і триватиме два місяці. Презентація вистави, створеної за текстами ветеранів, відбудеться у серпні 2024 року. Подати заявку на участь можна за посиланням. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що ветерани зможуть безкоштовно навчитися професії соціального робітника.