Ветерани та члени їхніх родин, які шукають роботу, можуть отримати безкоштовне перенавчання на соціального працівника. Спеціальні курси доступні в Державній службі центрів зайнятості, про що повідомила заступниця Міністра соціальної політики Уляна Токарєва.

«Соціальна сфера - це також можливість для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин, де можна працювати і надавати підтримку тим, хто потребує. Адже соціальний працівник - це не лише фахівець, який може допомогти з  програмами Служби зайнятості, виплатами фінансової допомоги, безоплатною практичною допомогою та медичними послугами. Але й людина, наділена емпатією», – сказала вона.

Заступниця Міністра також зазначила, що соціальні послуги зокрема дуже важливі для учасників бойових дій, які повертаються з війни та шукають себе. Тож, ветерани можуть допомагати іншим військовим, які зіштовхуються зі схожими проблемами.

«Достатня кількість добре підготовлених та емпатійних соціальних працівників у громадах - це крок до успішної адаптації учасників бойових дій до мирного життя», – сказала заступниця Міністра. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що дружинам учасників бойових дій доступні пільги на різні послуги