«Укроборонпром» запустив нову ініціативу – Центр реінтеграції для ветеранів, де крім допомоги з працевлаштуванням, ветеранам також буде надана можливість покращити свої професійні навички, пройти перекваліфікацію та отримати іншу необхідну підтримку. Відповідне рішення схвалила наглядова рада акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість».

Центру реінтеграції ветеранів має стати ключовим елементом у зміцненні оборонно-промислового комплексу країни та сприятиме вирішенню проблем, що стоять перед ветеранською громадою.

«Завдання Центру – не звичне працевлаштування ветеранів і ветеранок та залучення на підприємства військових з бойовим досвідом, а системна робота. Вона спрямована на всебічну підтримку та адаптацію таких людей до цивільного життя», – пояснюють в «Укроборонпром».

У Центрі готуватимуть підприємства до повернення на роботу ветеранів, включаючи спеціалізовані тренінги для керівництва та персоналу, а також перекваліфікацію і підвищення професійного рівня ветеранів відповідно до їхніх потреб.

Ветерани також будуть залучені до участі в дослідженнях і випробуваннях нової продукції, виходячи з їх бойового досвіду. Центр включатиме програми для психологічного та фізичного відновлення ветеранів, а також запровадить патронатну підтримку.

Додатково, мобілізованим працівникам та їх сім'ям буде надано широкий спектр підтримки, включно з інформаційно-консультаційною, юридичною та психологічною допомогою.

«Особливу увагу приділятимуть інклюзивності робочих місць, покращенню взаєморозуміння та створенню належної корпоративної культури. Для цього Центр працюватиме з колективами, куди приходять колишні військові», – додали в «Укроборонпромі».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що українські внутрішньо переміщені особи можуть безкоштовно отримати протези