Уряд збільшив суму державної соціальної допомоги для дітей загиблих добровольців-захисників. З квітня розмір виплат для однієї дитини збільшиться з 2361 грн до 7800 грн. У сім'ях з двома або більше дітьми, сума виплат становитиме 6100 грн на кожну дитину. 

Про це повідомили в Міністерстві у справах ветеранів України.

«Йдеться про дітей загиблих Захисників і Захисниць України з-поміж осіб, які добровільно брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, та не входили до складу добровольчих формувань територіальних громад», – йдеться в повідомленні.

Цей крок дозволяє уряду вирішити питання соціальної підтримки для дітей добровольців, яким на підставі закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» присвоєно статус члена сім'ї загиблого захисника чи захисниці.

Як зазначив в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун, зміни були ініційовані за результатами робочих зустрічей з родинами загиблих. 

«Мінветеранів звернулося до Мінсоцполітики з проханням врегулювати питання призначення виплат у зв’язку з втратою годувальника членам сімей загиблих. Як результат, з 1 квітня діти загиблих добровольців будуть отримувати адресну допомогу в підвищених розмірах. Тому рішення Уряду – це питання відновлення соціальної справедливості, адже діти загиблих добровольців, які стали на захист держави після 24 лютого 2022 року, отримували виплати нижчі за інших дітей загиблих Захисників», – додав Олександр Порхун. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Україні оновили умови видачі щомісячних виплат внутрішньо переміщеним особам