Уряд України у 2024 році ініціював збільшення державного замовлення на підготовку фахівців, наукових та науково-педагогічних кадрів, а також робітничих кадрів для відповідності потребам ринку праці країни. Про це повідомили у Міністерстві економіки України. 

У зв’язку з потребами ринку праці, у 2024 році Уряд України збільшив державне замовлення на підготовку фахівців у таких ключових сферах як охорона здоров’я, воєнні науки, національна безпека та безпека державного кордону, транспорт, будівництво, легка промисловість та інші.

«Україна вже зараз потребує і потребуватиме надалі великої кількості медиків, працівників робітничих спеціальностей, саперів, інженерів тощо. Наше завдання – створити щільний зв’язок у ланцюжку освіта-економіка-ринок праці», – зазначив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Відтак, у 2024 році збільшується державне замовлення на підготовку фахівців:

  • За галузями: «Охорона здоров’я» на 1 112 осіб та "Воєнні науки, національна безпека, безпека державного кордону" на 640 осіб.
  • За спеціальностями: «Медицина» на 523 особи, «Терапія та реабілітація» на 314 осіб, «Медична психологія» на 90 осіб, «Технології медичної діагностики та лікування» на 44 особи.

Нагадаємо, що вступна кампанія розпочнеться 1 липня, з можливістю подавати заявки до університетів онлайн. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв,