Через війну поточний навчальний рік в Україні триватиме довше, проте, весняні канікули почнуться за планом, вже наприкінці березня. 

Через триваючі військові дії, Міністерство освіти і науки України дозволило школам самостійно планувати розклад канікул відповідно до потреб учнів. Також, залежно від ситуації з безпекою, регіональні освітні управління мають право самостійно вирішувати, коли оголошувати канікули та який формат навчання вибрати.

У більшості шкіл цього року весняні канікули розпочнуться 25 березня і продовжаться до 31 березня включно. Однак, у тих навчальних закладах, де зимові канікули тривали цілий місяць, весняні канікули для учнів не передбачені.

Варто зазначити, що за весь навчальний рік загальна тривалість канікул не може перевищувати 30 днів.

Поточний навчальний рік у всій Україні триватиме до 28 червня, з метою компенсації освітніх втрат та прогалин. З настанням літа школи матимуть можливість адаптувати освітній процес відповідно до потреб учнів, включаючи проведення майстер-класів, уроків спілкування, додаткових занять, консультацій, екскурсій та інших видів освітньої діяльності. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що учасники національного мультипредметного тесту 2024 року можуть зареєструватися через додаток Дія.