Мінветеранів започатковує програму для надання ветеранам і членам їх сімей безкоштовної психологічної підтримки у громадах, за рішенням уряду. Оголошення про старт програми з'явилося 21 березня від Міністерства ветеранів.

«Кабмін затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з ментальної, спортивної, фізичної, психологічної реабілітації та професійної адаптації», – йдеться в повідомленні.

Зараз триває процес формування Реєстру постачальників послуг з психологічної реабілітації. До цього реєстру можуть бути додані спеціалізовані установи будь-якої форми власності, включно з приватними підприємцями, які пропонують відповідні послуги.

Мінветеранів компенсуватиме витрати на психологічну реабілітацію, виділивши на ці потреби 160 млн грн у 2024 році.

Затверджений механізм використання коштів передбачає можливість проведення заходів щодо професійної адаптації ветеранів та членів їх сімей, а також фінансування послуг у центрах соціально-психологічної реабілітації, які перебувають у віданні Мінветеранів.

Для того, щоб стати надавачем цих послуг і мати право на компенсацію від Міністерства, необхідно подати заявку до Реєстру постачальників психологічної допомоги для ветеранів та їхніх родин.

Покрокову інструкцію дивіться за посиланням

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що «Сталевий фронт» надав Силам оборони понад 6 тисяч дронів різних модифікацій