12 червня стабілізаційні відключення почнуться ще на дві години пізніше – з 19:00 і будуть застосовуватись до 23:00. Про це повідомили в компанії ДТЕК.

Обмеження діють по всій території України. Енергетики зауважують, що відключення світла необхідні для балансування енергосистеми, яка зазнала тяжких руйнувань після багаточисельних атак ворога.

Споживачів просять ощадливо використовувати електроенергію, адже це допоможе зменшити кількість і тривалість відключень.


В "Укренерго" зазначили, що головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже шести ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак.

Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів.