Згідно з пунктом 25 Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації на особливий період, що затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 року, всі громадяни чоловічої статі віком від 18 до 60 років зобов'язані мати при собі військово-обліковий документ (або його електронну версію) і пред'являти його на вимогу представника Державної прикордонної служби України на контрольних пунктах пропуску через державний кордон.

Важливо, що дані в військово-обліковому документі повинні бути постійно оновлені. Ця вимога застосовується також до осіб з інвалідністю.

Документ, згенерований у системі Резерв+, що містить QR-код, прирівнюється до військово-облікового документа. Тому, прикордонні служби розглядають як паперові, так і електронні версії військово-облікових документів.

Окремо зазначаємо, що на сьогодні наявність відстрочки від мобілізації для осіб з інвалідністю не є обов'язковою. Втім, представники Державної прикордонної служби на гарячій лінії +38-044-527-63-63 рекомендують займатися вирішенням питанням її оформлення. 

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, хто уникне штрафів за не оновлення військово-облікових даних