Якщо ви втратили зв'язок з близькою особою, яка перебуває в складі Сил безпеки та оборони України у зоні бойових дій, є певний алгоритм дій, якому варто слідувати. Про це розповіла Вікторія Петрук, керівниця правозахисних проєктів координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Перед тим як розпочати пошуки військовослужбовця, родичам необхідно звернутися до територіального центру комплектування і соціальної підтримки (ТЦК і СП), через який він був призваний. Саме ці установи першими отримують повідомлення від військової частини про зникнення бійця.

Якщо інформація про зникнення безвісти підтверджується, то далі подається заява до органів Національної поліції. Після цього рідним варто звернутися до Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

«Не варто інформацію про зникнення рідної людини відразу публікувати у всіх можливих соціальних мережах. Такі публікації можуть використати шахраї, які пропонують рідним за винагороду нібито додаткову інформацію про зниклого, або допомогу з його пошуком та викупом з полону. В разі подібних пропозицій слід негайно звернутися до правоохоронних органів», зазначила Вікторії Петрук, керівниця правозахисних проєктів координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Раніше Pokrovsk24.news роз'яснював правки нового закону про посилення мобілізації