З 18 травня в Україні набрав чинності закон про мобілізацію, згідно з яким військовозобов'язані жінки мають оновити свої дані в термін до двох місяців. У випадку невиконання цієї вимоги настає відповідальність у вигляді штрафів, розмір яких може коливатися від 17 до 25,5 тисяч гривень. Про це повідомив Мирослав Волков, керівник Кременчуцького районного ТЦК та СП, в інтерв'ю для «Кременчуцький ТелеграфЪ».

«Їх так само можуть штрафувати за порушення правил військового обліку, якщо вони своєчасно не оновлять свої облікові дані. Жінки певних спеціальностей, а це переважно медики, віком від 18 до 60 років повинні стати на військовий облік та отримати військово-обліковий документ», – наголосив Волков.

Він також зазначив, що в цей час мобілізація жінок відбувається лише за їхнім бажанням.

«У період обов’язкового уточнення облікових даних, який триває до 16 липня, на медичний огляд взагалі не направляються ті військовозобов’язані, які мають право на відстрочку від призову, віком старше 55 років, заброньовані та жінки, які мають дійсний військово-обліковий документ», – сказав Волков.

Для того, щоб бути внесеною до військового обліку, жінкам необхідно пройти військово-лікарську комісію, особливо якщо вони вперше отримують військово-облікові документи.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, чи можуть правоохоронці видавати повістки до ТЦК та СП до ТЦК та СП.