Як повідомляв Pokrovsk24.news, з Покровська на Рівненщину прибув евакуацій потяг. За даними телеканалу "Рівне - 1", цього разу з Донеччини евакуювалися 175 жителів.

Пані Надія приїхала разом з синами Євгеном та Максимом. Каже, що у рідному місті більше немає можливості жити.

"Я дуже рада, що ви і волонтери допомагаєте людям, які потрапили у таку тяжку ситуацію.  Ця війна знищує наші будинки. Ми все життя працювали, щоб жити добре, щоб були всі умови. Тепер це все у нас відібрали" , - розповідає вимушена переселенка Надія.

ВПО забирають із собою й домашніх улюбленців. Серед них не тільки коти та собаки, а є й равлики.

Пані Зінаїда приїхала на Рівненщину через постійні обстріли. Розповідає, що в укриттях з сім'єю перебувала постійно та й там не завжди безпечно.

"У нас вже не червона зона, а бойові дії. Вже коли почало вибухати біля будинку, то страшно. Діти з мамою жили окремо, то вони спускалися до підвалу, вони там спали. Ми спали у гаражі. Знайомий телефонує та каже, що вас може завалити, тоді вже не витягнути " , - згадує Зінаїда.

За словами жінки, через обстріли світло вимикають часто, у зв'язку з цим не завжди є вода. Її людям привозили з різних місць.

"Першу воду привозили рятувальники. Друга вода з колонки. У нас пробиті свердловини. Закупили генератори, коли не було світла, то вода була. Третя - питна. Багато носили. Ми вже знаємо усі види снарядів. Касетні боєприпаси побили воду, дивимося, її не має. Снаряди проходили скрізь двері, та добре, що нас не зачепило. Посікло вікна, до квартири залетів снаряд, - додає переселенка.  

 Шумно, голосно та страшно. Так розповідають про міста та села на Донеччині. Це одна з основних причин евакуації. Олеся одна з евакуйованих, приїхала разом з доньками та мамою.

"Все було добре. Хлопці наші молодці, ніколи не ображали. Завжди підтримували. Тільки що обстрілюють сильно. Не дай Боже комусь так... Ми виїжджали раніше до Чернівців, у нас там родичі. Побули чотири місяці та вирішили повернутися додому, й ось тепер знову виїхали" , - розповідає Олеся.

 Серед евакуйованих - 93 родини, найбільше дітей, жінок та осіб з інвалідністю. Розмістять людей у 14 громадах Рівненського району.

"Загалом це вже 11 евакуаційний потяг, який приймає Рівненщина із Донеччини. Безпосередньо на цьому потязі було понад 170 пасажирів. Це найбільший евакуаційний потяг, який прибув цьогоріч до нас. Оскільки у попередніх було близько 300 людей, а сьогодні аж 175 " , - розповів Олександр Коваль, начальник Рівненської ОВА.

По приїзду людей забезпечують всім необхідним на перший час та надають психологічну підтримку.

Детальніше - у сюжеті телеканалу "Рівне -1". 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що влада збільшила кількість евакуаційних поїздів з Покровська.