Зникнення винуватця ДТП з місця події не позбавляє потерпілого права на відшкодування збитків. В таких ситуаціях потрібно з'ясувати, хто відшкодовує збитки  МТСБУ або страхова компанія.

В які терміни і які саме документи необхідно подати для компенсації, розповіли фахівці «Юридичного Телеграму».

Згідно з законодавством України, власники автомобілів зобов'язані мати страховку, що покриває шкоду, завдану життю, здоров'ю чи майну інших осіб внаслідок використання транспортного засобу. Це страхування забезпечує захист майнових інтересів, які не суперечать закону, і спрямоване на компенсацію збитків потерпілим.

Що робити, якщо винуватець зник з міста події 

Для отримання страхового відшкодування, важливо зберігати спокій та діяти організовано. При наявності дійсного поліса ОСЦПВ ви маєте високі шанси на отримання страхової виплати.

Після аварії важливо залишитися на місці події, негайно звернутися по медичну допомогу при необхідності та викликати поліцію для документування відсутності винуватця. Правоохоронці зобов'язані вжити заходів для його пошуку. Для полегшення роботи поліцейським можна надати, за наявності у вас, записи відеокамер та будь-які дані, що сприятимуть в розшуку.

У випадку, коли винуватець ДТП не знайдений, не втрачайте надії на отримання компенсації. Слід звернутися до МТСБУ протягом трьох днів з настання ДТП. Далі в потерпілої сторони є 30 днів для зібрання документів про аварію. Пакет документів необхідно подати до МТСБУ. Серед документів має бути рішення суду, в якому говориться, що винна особа в ДТП зникла з місця події

«Виплати в разі зникнення винного водія з місця події буде здійснювати не страхова компанія потерпілого, а МТСБУ з Фонду захисту потерпілих. Для цього до саморегулівної асоціації страховики, які продають автоцивілку, обов’язково відраховують внески», – пояснюють юристи.

Отже, якщо у вас є дійсний поліс ОСЦПВ, ви маєте право на компенсацію від МТСБУ, навіть якщо не вдалося встановити особу винуватця ДТП. Важливо зауважити, що компенсація покриватиме шкоду, завдану здоров'ю та життю.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Покровську оновлюють дорожні знаки.