Внутрішньо переміщені особи (ВПО) у липні продовжать отримувати соціальні виплати вчасно. Згідно з наказом Мінсоцполітики, виплати, які були автоматично продовжені на 6 місяців з 1 березня 2024 року, продовжують надходити згідно з визначеним графіком, особливо для тих, хто не може працювати, доглядає дітей, важко хворих або не має доходів.

За словами представників Міністерства, допомога надаватиметься у два етапи:

- перший виплатний період починається після 15-го числа;

- другий — після 28-го числа кожного місяця. Такий підхід дозволяє забезпечити своєчасність виплат для всіх, хто має на це право.

Розмір виплат становить 3 000 гривень для осіб з інвалідністю та дітей, та 2 000 гривень для інших категорій ВПО. Ці кошти виплачуються двічі на місяць: 15 та 28 числа.

Крім того, Всесвітня продовольча програма ООН продовжила додаткові виплати пенсіонерам, які живуть у зоні бойових дій і мають низькі пенсії, до кінця 2024 року.

Пенсіонери, чия пенсія не перевищує 3 250 гривень, отримають ці виплати автоматично без необхідності подання заяви. Виплати будуть здійснені на банківські картки або через відділення Укрпошти. Ця ініціатива спрямована на те, щоб надати додаткову підтримку пенсіонерам, які знаходяться в особливо вразливому становищі під час війни.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що військовослужбовцям, пораненим під час служби, гарантовано грошове забезпечення на період лікування