Військовослужбовцям, пораненим під час служби, гарантовано грошове забезпечення на період лікування, проте виплати обмежені чотирма місяцями, інформує Департамент соціального забезпечення Міноборони України.

Згідно із законодавством, поранені військові отримують виплати, які відповідають їхнім останнім посадам, за час, коли вони звільнені від службових обов'язків для лікування у медичних установах або у відпустці через хворобу. Термін такої відпустки не може перевищувати чотири місяці з моменту вибуття з військової частини. У виняткових випадках, лікувальний період може бути продовжений за висновком медичного закладу та рішенням командира.

Після закінчення чотиримісячного терміну, продовження виплати грошового забезпечення відбувається за рекомендацією лікарні та з дозволу командира частини.

Додатково, військовослужбовці, що перебувають на стаціонарному лікуванні внаслідок поранень, контузій або травм, включно з лікуванням за кордоном, отримують одноразову доплату у розмірі 100 000 гривень згідно з висновками ВЛК.

Виплати пораненим здійснюються через військові частини, де вони перебувають на забезпеченні.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що студенти проходитимуть базову військову підготовку