У вересні Уряд подовжить виплати вимушено переміщеним особам, які потребують підтримки. Про це розповіли у Міністерстві соціальної політики України.

Зазначається, що у серпні поточного року термін виплати допомоги на проживання для значної частини ВПО вразливих категорій закінчився.

"Втім, для продовження підтримки ВПО, які знаходяться у найбільш складних життєвих обставинах, Уряд продовжить ці виплати ще на 6 місяців - тобто до лютого 2025 року. Відповідну постанову Уряду, розроблену Мінсоцполітики,  було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів", - йдеться в повідомленні.

Виплати будуть продовжені автоматично, переселенцям не потрібно нікуди звертатися.

"При цьому, аби перевірити, що ці родини і далі відповідають нормам діючої постанови (чи порядку отримання виплат), держава через управління соціального захисту протягом місяця перевірить, чи не змінився суттєво фінансово-майновий стан цих родин", - додають у Мінсоцполітики.

Крім того, у відомстві зауважують, що критерії для отримання права на виплату не змінились.

Проте, якщо людині з технічних причин не було продовжено виплату допомоги автоматично, але вона має на неї право, необхідно звернутися до органу соціального захисту населення/ЦНАП.

 Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Мінреінтеграції представили стратегію забезпечення житлом ВПО