Група народних депутатів зареєструвала законопроєкт "Про компенсацію за пошкодження та знищення автомобільних транспортних засобів внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією РФ проти України" №11147. Цей документ встановлює критерії для визначення осіб, які будуть мати право на компенсацію, процедуру подання заяв, створення комісії з розгляду цих заяв та їхніх повноважень, формуватиме черги та визначатиме осіб, які мають право на позачергове отримання компенсацій, та інше.

Проєкт не встановлює лімітів на розмір компенсації або на кількість автомобілів, за які можна отримати відшкодування. У документі лише вказано, що сума компенсації за кожен пошкоджений чи знищений автомобіль розраховуватиметься індивідуально для кожного випадку та кожного транспортного засобу, з урахуванням національних стандартів, методик та інших нормативних актів, що регламентують процедуру оцінки. Конкретний порядок визначення вартості знищеного автомобіля або витрат на його ремонт буде встановлено Кабінетом Міністрів.

Проєкт передбачає можливість подання заяв на компенсацію як у період дії воєнного стану, так і протягом трьох років після його закінчення або анулювання.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Покровську оновлюють дорожню розмітку