Окупаційні сили продовжують наступ на Авдіївському та Новопавлівському напрямках, намагаючись прорвати оборону. Особлива увага зосереджена на Новомихайлівці, де відбуваються запеклі бої як у селі, так і в його околицях. Попри сильний опір, ворогу вдалося просунутись на південній частині фронту, зокрема, поблизу Новомихайлівки.

Як повідомляли в Генштабі ЗСУ, лише за останню добу на Новопавлівському напрямку відбулося 39 бойових зіткнень. Росіяни продовжують активно тиснути в районах Георгіївки, Новомихайлівки, Пречистівки та Красногорівки. Таким чином, вони прагнуть перерізати трасу, що забезпечує постачання до Вугледарської агломерації, передає mrpl.city.

Бої за Новомихайлівку точаться у центрі села

Як повідомили в 46 Окремій аеромобільній бригаді, станом на ранок 6 березня окупантам вдалося захопити центр села, проте, українські захисники чинять їм серйозний опір. Паралельно з цим, загарбники інформаційно «просуваються» в Красногорівці, хоча насправді лише проводять демонстративні дії на південному сході цього населеного пункту.

Крім того, росіяни намагаються скувати Сили оборони в районі Георгіївки та Побєди, щоб максимально розтягнути наші засоби підтримки по лінії зіткнення. Водночас з тим, ділянка Солодке-Водяне залишається «спокійним» через концентрацію боїв у вищевказаних районах.

«У разі заняття Новомихайлівки і подальшого просування за дирекцією Парасковіївка-Костянтинівка, крім погіршення оперативної обстановки на лівому фланзі Вугледарського угруповання, постане питання фізичного контролю траси О-0532, що постачає всю Вугледарську агломерацію», - зауважили в бригаді.

Росіяни не хочуть штурмувати Вугледар «у лоб»

Кілька днів тому у 46 бригаді зазначали, що окупанти опинилися в оперативному тупику на Новопавлівському напрямку, проте мають невеликі тактичні просування в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки.  При цьому загарбники аж ніяк не «поспішають» штурмувати Вугледар «у лоб»,  а прагнуть вийти в тил та на фланги Вугледарського угруповання Сил оборони. І в цьому, звісно, відчувається дійсно розумний розрахунок, адже місто добре укріплене, в чому окупанти вже неодноразово переконувалися.

«Взяття Новомихайлівки – зараз єдине рішення, щоб цей позиційний глухий кут подолати та підготувати умови для переходу в «рішучий» наступ у напрямку Вугледара. До теперішнього часу (4 березня – ред.) окупанти частково цей позиційний глухий кут подолали, і після кількох днів відсутності прогресу почали дотискати центр населеного пункту. Водночас втративши час і частину своїх сил і засобів», – повідомили в бригаді.