За інформацією командира роти 47-ї бригади Миколи Мельника, окупаційні сили дещо просунулись на Покровському напрямку. Він зазначив, що зараз відбувається відступ з району "підкови" між Уманським і Новопокровським, де немає достатньо сил і засобів для утримання двох неважливих позицій. Командир наголосив, що втрата позиції Соколу стала вже не уникненним фактом.

Мельник додав, що противник, ймовірно, продовжить збільшувати тиск на ці напрямки, тоді як українські війська будуть змушені відступати до більш укріплених фортифікаційних ліній. Він також звернув увагу на те, що ворог відчуває дефіцит людських ресурсів, що сповільнило широкомасштабний наступ, проте росіяни все ще можуть завойовувати позиції, враховуючи складне становище українських бригад.

«Якщо влада не почне вже сьогодні масово мобілізовувати 25-річних, то післязавтра треба буде мобілізовувати 18-річних. Армія знекровлена, відсутність ротацій призводить лише до того, що Бригади стираються до повної втрати боєздатності»,  зазначили в пресцентрі.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що за минулу добу на Донеччині загинула одна людина, внаслідок ворожого обстрілу.